Divi – Hogyan spórolj időt mentett elrendezésekkel?

How Can We Help?

< Vissza
Itt vagy épp:
Print

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.26.3″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.26.3″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” width=”100%”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]Unod már, hogy ha elkészítesz egy szép és sok munkát és beállítást igénylő részt, akkor ha máshová is szeretnél ilyet az oldalon, kezdheted elölről a munkát? Vagy csináltál egy kapcsolati űrlapot, ami minden oldal alján szerepel, és azért nem mersz változtatni rajta semmit, mert akkor minden oldalon egyesével meg kell változtatnod?

Erre van a Divi Könyvtár (Divi Library)!

A Divi Könyvtárat kétféleképpen érdemes használni:

    1. Olyan elem mentésére, amit még szeretnél felhasználni, de nem pontosan ugyanúgy, mint ahogy először elkészítetted (például ha minden szolgáltatásodnak külön oldala van, és az alap elrendezésük, betűtípusuk és -méretük, színeik megegyeznek, de mondjuk a szöveg és a kép mindig más lesz).
    2. Olyan elem mentésére, amire több helyen is szükséged van, pontosan ugyanolyan formában (ilyen például a kapcsolat űrlap a legtöbb esetben).

Mindkettő működik modulra, sorra, és szakaszra is, sőt, egész oldalakat is elmenthetsz így, és akkor már csak a szöveget kell átírnod és a képeket kicserélned, és kész is vagy!;)

Nézzük először az 1. esetet: van egy elrendezésed, amihez nagyon hasonlót szeretnél még máshol is használni.

Válaszd ki a modult/sort/szakaszt, amit szeretnél elmenteni, és kattints az alábbi ikonra:

Divi - Hogyan spórolj időt mentett elrendezésekkel? 1

Ez backendben is nagyon hasonlóan néz ki:

Divi - Hogyan spórolj időt mentett elrendezésekkel? 2

A felugró kis ablakban elnevezheted a mentett layoutodat (még kategóriákba is rendezheted őket), és kész is vagy, legközelebb ha ilyen elrendezésre van szükséged, beszúrhatod a könyvtárból, mindjárt jön, hogy hogyan 😉

Divi - Hogyan spórolj időt mentett elrendezésekkel? 3

A 2. eset annyiban különbözik ettől, hogy a felugró ablakban be kell pipálnod a “Make this a global item” (Legyen globális ez az elem) négyzetet:

Divi - Hogyan spórolj időt mentett elrendezésekkel? 4

Ha ezt bepipálod, akkor onnantól a modul élénk zöld színű lesz; ez jelzi, hogy globális:

Divi - Hogyan spórolj időt mentett elrendezésekkel? 5

Ennek az a hatása, hogy ha az egyik oldalon megváltoztatsz rajta valamit, akkor az összes többi helyen is változni fog. Ez tehát nagyon célszerű olyan esetekben, ahol mindig pontosan ugyanabban a formában szeretnéd használni a szakaszt/sort/modult, de ha bármilyen kis különbséget szeretnél benne, akkor ne globális sablonként mentsd el!

Hogyan illeszd be a sablonként elmentett elemet?

A nulladik és legfontosabb lépés, hogy olyan új elemet adj hozzá, amilyen elemet elmentettél sablonként. Ha tehát (szürke) modult mentettél el, akkor egy új modult illessz be, ha egy (zöld) sort, akkor egy új sort, ha egy (kék) szakaszt, akkor egy új szakaszt, mert csak a megfelelő szinten fog megjelenni az elmentett sablon.

Tehát például egy elmentett (kék) szakasz beszúrása így néz ki:

Add new section (Új szakasz hozzáadása) > Add from Library (Hozzáadás a könyvtárból), ekkor megjelenik az összes elmentett szakaszod, melyekből kiválaszthatod a megfelelőt. Ezután szerkesztheted az újonnan beszúrt szakaszt (de ez a globális elemeknél az összes többi oldalon is megváltoztatja az elemet!)

Divi - Hogyan spórolj időt mentett elrendezésekkel? 6

Egész oldalt is el tudsz menteni (backendben):

Divi - Hogyan spórolj időt mentett elrendezésekkel? 7

Majd az új oldal beszúrásánál kattints a “Use the Divi Builder” (Divi szerkesztő használata) gombra:

Divi - Hogyan spórolj időt mentett elrendezésekkel? 8

És utolsó lépésként a + jellel tudod beszúrni az elmentett oldaladat:

Divi - Hogyan spórolj időt mentett elrendezésekkel? 9

Ha ezeket tudod használni, nagyon sok időt és energiát spórolhatsz meg magadnak, aminek biztosan lesz jobb helye ;)[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Previous Divi – Elemek elnevezése
Next Divi – Mobil ikon/méretezési opciók eltűntek
Table of Contents
hu_HUMagyar