Itt vagy épp:
< Vissza

A domain authority, magyarra fordítva domain autoritás (gondolom ez nem sokat segített), egy mérőszám, amit a Moz.com mögött álló szakemberek találtak ki. A lényege, hogy segítsen összehasonlítani a weboldalak SEO “erejét” egymással.

Ha szeretnéd megnézni a saját weboldalad vagy a konkurencia honlapjának a DA pontját, töltsd le a MozBar Chrome bővítményt vagy használd a Moz Link Explorer oldalát.

Hogyan számolják a DA értéket?

Az algoritmus sok szempontot megvizsgál, pl. weblapra mutató linkek minősége, a linkek száma és spam értéke (spam-score), az oldal látogatóinak száma, stb. A kiértékelés után 1 és 100 között értékeli a weboldalt, ahol minél nagyobb a szám, annál nagyobb esélye van az oldalnak jó pozíciókat elérni a Google keresőben. Ez a szám csak egy relatív érték, nem azt jelenti, hogy a 20 DA pontot elérő oldalak nem kaphatnak jó helyezést a Googleben, csak segít összehasonlítani az oldalak erősségét / linkek minőségét. Egy adott pontszám tehát önmagában nem sokat jelent, a versenytársaidtól függ, hogy jónak vagy rossznak számít. Ha növelni szeretnéd a weboldalad pontjait, azt is érdemes figyelembe venni, hogy ez egy logaritmikus skála, ami azt jelenti, hogy 15 pontról 20-ra felküzdeni magad jelentősen könnyebb lesz, mint 60-ról 65-re.

A linképítés és a DA érték növelés praktikáiról nemsokára olvashatsz a Blog oldalon;)